8 tips för ett bättre skägg

Barber Stockholm

Att gå hos en barber har blivit ett vanligt inslag i vardagen för oss skäggbärare. Oavsett om du är ute efter en vardaglig skäggtrimning, behandling eller en helt vanlig hårklippning hittar du allt under samma tak hos din lokala barber i Stockholm – Barbers of Sweden.

Idag hittar ni våra fyra salonger på Sveavägen 14, Sturegatan 26, Vasagatan 10 och Götgatan 58.

Historia om yrket Barber

Ordet Barber kommer från latinens ord “Barba” som betyder “skägg”. Hur länge som yrket barber har funnits vet ingen exakt, men det finns dokumenterade bevis på att folk vårdade sitt skägg redan för över 6 000 år sedan i antikens Egypten. Även hemma i Sverige har folk arbetat som barber i hundratals år och den första namngivna barbaren vi hade i Sverige hette Lamprect och var precis som oss bosatt här i Stockholm. Han gick dock en grym väg till mötes när han släpades ut från sin arbetsplats för att bli avrättad under Stockholms blodbad år 1520. Vid den här tiden var det också vanligt att folk som arbetare som barber kallades in under krigstider för att bistå med sjukvård där man exempelvis kunde agera kirurg.

Detta resulterade dock sällan i att patienten var speciellt långlivad. Men dessa tider är nu över och ni kan känna er trygga med att vi endast vårdar er hår & skägg när ni besöker någon av våra salonger i Stockholm.

Boka en behandling hos vår barber i Stockholm

Vi erbjuder ett brett utbud av behandlingar för både skägg och hår. Hos våra erfarna barberare kan du känna dig trygg när du lämnar över ansvaret för ditt skägg. Ett urval av våra behandlingar:

Diamantpaketet – Hårklippning med skäggtrimning. Inkl mask, vaxning och massage. Passar utmärkt för dig som vill ha det bästa.

Klippning + skäggtrimning – Hårklippning med skäggtrimning (exkl rakning av skägglinjer). Uppskattad tidsåtgång ungefär 45 minuter.

Skäggtrimning – Vi trimmar ditt skägg efter dina önskemål med både maskin och sax. Uppskattat tidsåtgång ungefär 30 minuter.

På jakt efter en annan typ av behandling? Här hittar du samtliga behandlingar vi utför på våra barber shops runtom i Stockholm.

Förutom att gå hos en barberare så kan det vara klokt att själv vårda sitt hår och skägg så bra man kan på egen hand.

Boka en tid i en av våra fyra salonger som finns på Hötorget, Sturegatan, Vasagatan och Götgatan.