Trimma skägg – Så här gör man!

Vad är Skäggolja?

Skägget är som smink för killar.

En bra form på skägget är betydligt viktigare än vad man tror, detta gäller både korta och långa skägg.

Det enklaste sättet att få ett snyggt skägg är genom att gå till en professionell barberare – men det är lång ifrån alla som har tid med detta och heller kanske inte pengar till det. Och i rådande tider rekommenderas det att vi håller oss hemma så mycket som möjligt, så varför inte passa på att bli ett riktigt proffs på att trimma skägg?

Tänk på detta innan du trimmar ditt skägg

Först och främst måste du se till att du har bra grejer hemma. Det behöver inte vara de allra dyraste och nyaste, men du måste se till så att trimmern är tillräckligt vass för att glida igenom. Den ska inte fastna eller tugga. Ju fler längder du har på trimmern desto bättre är det.

Om du har långt skägg är det bra att ha ett schampo för ditt skägg, samt en kam. Ibland kan det även behövas någon olja eller balsam, speciellt vintertid om skägget lätt bli flygigt.

En annan mycket viktig sak är att du kollar på en bild eller en film innan för att få en bild av hur resultatet ska bli. Vi kan guida dig med alla steg i världen men om du inte har en aning om hur det ska se ut så blir det ändå svårt.

Tips! Vill du ha extra raka linjer så kan du hålla exempelvis en linjal eller tidning mot ansiktet och raka efter. Då är det omöjligt att göra snett.
Så trimmar du ditt skägg om ett proffs.

Guide för att trimma kortare skägg

Kamma skägget uppifrån och ned för att lyfta alla strån. Detta ger ett jämnare resultat.

Trimma skägget i den längd du vill ha.

Nu är det dags för linjerna – det som är lite svårare och mer noggrant. Ta bort trimmerns längdguide. Raka sedan en rak linje på kinden, ungefär samma linje som ditt skägg växer naturligt, men detta gör linjen mer markant och framhäver ansiktsformen.

Vissa vill ha skäggväxt på halsen för att dölja en eventuell dubbelhaka. Vill du inte det ska du raka bort skägget även på halsen.

Gör en skarp linje längst hela ditt käkben, även upp på sidorna mot örat. Om du trycker upp fingrarna på undersidan av käkbenet så känner du en perfekt guide att gå efter! Denna linje ska aldrig vara i ansiktet, utan på undersidan. Detta kommer att ge dig en mer definierad och markerad käklinje.

Trimma runt munnen, näsan och hela mustaschen. Inga små strån ska hänga ner på läppen eller upp i näsan. Detta är både obekvämt och ohygieniskt.

Vill du veta mer om hur du tar hand om ditt skägg på bästa sätt?

Behöver du boka en tid hos en barberare i Stockholm för att få ordning på skägget?

Du är varmt välkommen att boka en tid, med valfri behandling, i en av våra fyra salonger som finns på Hötorget, Sturegatan, Vasagatan och Götgatan.