Färga skägg

Många män väljer att färga skägget när det börjar bli grått. För att färga skägget finns det något som heter skäggfärg.

Skäggfärg är en produkt som hjälper dig att dölja de grå skäggstråna och matcha resten av ditt skägg. Du kan även ändra skäggets färg helt och hållet, så det blir antingen mörkare eller ljusare. Många väljer också att färga skägget för att få det mer markant och tydligare, eller få skägget i samma färg som håret.

Att färga skägget eller sin mustasch med hjälp av skäggfärg har blivit mer populärt den senaste tiden.

Hur färgar man skägget hemma?

 

  1. Tvätta och torka ditt skägg – det ska vara helt torrt innan du börjar färga. Se till att allt spår av schampo är borta så det inte påverkar färgämnena. Använd inte balsam innan du färgar skägget.
  2. Kamma in färgen i ditt skägg – Använd applikatorn som kommer med i förpackningen. Borsta med snabba drag och se till att du täcker alla synliga fläckar, inklusive din mustasch. Arbeta med färgen nedåt men låt den inte komma i kontakt med huden.
  3. Använd gummihandskar – detta för att skydda dina händer mot färgen som kan skapa irritation i huden. Har du ingen applikator? I så fall kan du använda en kam eller en tandborste.
  4. Låt färgen verka. Håll koll på färgen under verkningstiden. För ett mer intensivt resultat kan du låta det sitta i lite längre. Följ instruktionerna på förpackningen, det brukar vara någonstans mellan 20-40 minuter. För mörkare skägg kan det krävas några minuter extra för att nå rätt djup i färgen.
  5. Skölj ur färgen ordentligt. Skölj tills vattnet rinner är helt klart!
  6. Tycker du skägget blev lite väl mörkt? Schamponera det!
  7. Torka – Låt ditt skägg lufttorka eller torka det på låg värme. Undvik att använda handdukar för att slippa färg på handdukarna.

 

Vill du inte färga skägget hemma? Kom till oss så fixar vi det! Kontakta oss så bokar vi in en tid åt dig.