Hårvård

Hårvård för män

 

Många män glömmer att ta väl hand om sitt hår.

Ett snyggt och friskt hår kommer inifrån. I håret återspeglas ens mående som stress, kost och sömn.

Gör ändringar i din vardag för ditt hår

Stress och ångest
Stress och ångest kan orsaka håravfall och kan i sin tur leda till sämre vanor som påverkar håret. T.ex rökning och hög konsumtion av alkohol är två faktorer som påverkar hårets hälsa negativt.

Rökning minskar näringsupptaget i kroppen, torkar ut och tillför giftiga kemikalier till kroppen vilka är faktorer som gör att håret ser torrt och livlöst ut.

Din hårvårdsrutin

Dina hårprodukter som du använder påverkar ditt hår dagligen. Välj produkter som är anpassade efter ditt hår. Försök hålla dig till ett eller två varumärken. Använd gärna naturliga och ekologiska produkter som är både vårdande och snälla mot ditt hår och hårbotten.

Tvätt

Tvätta håret 1-3 gånger i veckan. Tvättar man håret för ofta torkar man ut håret och det får inte behålla sina naturliga oljor som ens hårbotten behöver.

Använd ett schampo anpassat för ditt hår och tvätta håret gärna två gånger med schampo för att i första rundan ta bort allt smuts och i den andra för att göra rent och skölja ordentligt.
Använd sedan balsam, det tillför fukt till håret men om man tvättar och använder balsam för ofta så byggs det upp som ett lager i håret.

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt produkter för ditt hår.

Boka en tid i en av våra fyra salonger som finns på Hötorget, Sturegatan, Vasagatan och Götgatan.