,

Guide: Så tar du hand om din mustasch

Man med mustasch

Oavsett om du har en vältrimmad, strukturerad mustasch eller en mer vild och otämjd look, är det viktigt att se till att du vårdar din mustasch på rätt sätt. Följande sex punkter är viktiga att tänka på när du tar hand om din mustasch:

1. Rengör mustaschen

Börja med att skölja mustaschen regelbundet med varmt vatten och milt skäggschampo. Detta hjälper till att rensa bort döda hudceller och smuts, samtidigt som det mjukgör mustaschen.

2. Använd mustaschborste

Använd en mustaschborste eller kam för att borsta igenom mustaschen och ta bort eventuella tovor. Detta hjälper också till att fördela olja jämnt genom mustaschen så att den får en enhetlig look.

3. Använd skäggolja

Använd skäggolja för att ge mustaschen näring, mjukgöra håret och hjälpa till att hålla den i form.

4. Trimma regelbundet

Trimma regelbundet för att hålla mustaschen i form och förhindra att den blir för lång eller ser ovårdad ut. Läs vår guide om hur du trimmar skägg här.

5. Håll huden återfuktad

Se till att hålla din hud under mustaschen ren och återfuktad. Använd en bra mustaschkräm eller ansiktskräm för att hålla huden mjuk och fri från torrhet och irritation.

6. Styla din mustasch

Ta kontroll över din mustasch och forma den precis som du själv vill. Ett bra mustaschvax eller skäggvax ger både hållfasthet och kontroll. Det finns många olika mustaschvax att välja mellan beroende på vad som passar bäst för dig. Några är mjukare och några har mer bivax i sig som gör de hårdare och samtidigt ger mer stadga. 

Genom att följa dessa tips kan du hålla din mustasch välskött och i fin form.

Läs mer om hur du tar hand om ditt skägg.

Missnöjd med din färg på mustaschen eller skägget?

Det har den senaste tiden blivit mycket populärt att färga skägg eller mustasch, antingen till en ljusare eller mörkare nyans. Skäggfärg används idag i stor utsträckning av män som exempelvis vill dölja gråa hårstrån eller som helt enkelt är missnöjda med sin naturliga skäggfärg och vill byta till en annan färg på skägget eller mustaschen. 

Din barberare i Stockholm

I våra fina frisörsalonger i Stockholm city erbjuder vi på Barbers of Sweden förstklassiga behandlingar som klassisk rakning med kniv, skäggtrimningherrklippning och flera andra tjänster. Hos oss möter du utbildade och kunniga barberare som hjälper dig att få den perfekta frisyren för just dig! Barbers of Sweden är din barberare i Stockholm