Så tar du hand om ditt skägg!

Känner du att ditt skägg inte växer så som du vill? Att skägget kliar? Behöver du tips på skäggvård?

Vi vill att det ska vara lätt för dig att ta hand om ditt skägg, därför har vi gjort en liten guide för skäggvård och hur du tar hand om ditt skägg.

1. Tvätta skägget!

När du tvättar skägget ska du inte använda vanlig tvål eller schampo. Rengöring för skägget är A och O för ett fräscht och snyggt skägg. Använd en ansiktsrengöring för att få bort all smuts som samlas i skägget och använd ett specifikt skäggschampo för bästa resultatet och minska irritation.

Använd balsam! För att skägget inte ska klia så är balsam en räddare. Skäggbalsam mjukar upp och gör att skägget känns mindre grovt. Skäggbalsam får även skägget att se friskare ut och gör att det även doftar väldigt gott!

2. Återfukta skägget

Ta väl hand om ditt skägg. Du bör därför låta ditt skägg växa rätt och använda bra produkter.
För att återfukta skägget och ska du använda en skäggolja. Applicera skäggoljan efter duschen när skägget är fuktigt. Skäggoljan kommer göra att ditt skägg doftar gott samtidigt som det mjukgör och återfuktar så skägget inte torkar ur.

3. Trimma skägget

Gå till en barberare och trimma skägget eller klipp med jämna mellanrum för att hålla strukturen på skägget.

För att öka hårtillväxten är det bra om du får i dig zink och B-vitaminer. Unna dig en ansiktsmassage eller en skalpmassage för att öka blodcirkulationen och stimulera hårväxt.

Vill du veta mer om hur du tar hand om ditt skägg på bästa sätt?
Behöver du boka en tid hos en herrfrisör i Stockholm för att få ordning på skägget?
Boka en tid i en av våra fyra salonger som finns på Hötorget, Sturegatan, Vasagatan och Götgatan.