8 tips för ett bättre skägg

Raka skägg med rakkniv

Upplever du att ditt skägg är glest, ser allmänt dystert ut eller att du har långsam skäggväxt? Behöver du tips för ett bättre skägg?

Nedan presenterar vi 8 tips som du kan använda dig av för att få ett bättre skägg.

#1. Låt ditt skägg växa

Först och främst måste du låta ditt skägg växa. Alldeles för många rakar eller börjar trimma sitt skägg alldeles för tidigt, oftast för att skägget upplevs som fläckigt, att det kliar eller att det ser allmänt ovårdat ut.

Allt detta finns det lösningar på.

Skägget kliar när det växer i ett tidigt skede. Så är det bara. Ibland kan det kännas väldigt jobbigt när skägget kliar, men du får inte ge efter. Du måste låta ditt skägg växa ut.

Det finns många olika orsaker till varför skägget börjar klia (torr hud, grova hårstrån eller inåtväxande hår är några exempel), men det mesta kommer att lösas genom lite tålamod och tips som vi kommer att dela med dig senare.

De flesta får vänta i drygt 2-3 veckor för att kliandet ska uppta.

#1.1. Fläckigt skägg & dålig skäggväxt

Låt oss prata om fläckigt skägg och dålig skäggväxt. Orsaken varför ditt skägg är fläckigt beror oftast på att håret bara inte växer där eller att det växer i en annan takt än resten av ditt hår. Detta innebär att om du har bestämt dig för att odla ett skägg så måste du ge det tid.

Det är de dåliga nyheterna.

Den goda nyheten är att ju längre tid du låter ditt skägg växa ut desto mindre klåda och skäggfläckar kommer du att uppleva. Läs mer om hur snabbt skägg växer.

#2. Skägg – på ditt sätt

I dagens samhälle är det väldigt populärt med skägg och det finns ett stort antal skäggstilar att välja mellan.

Vilket skägg passar dig och din personlighet?

Om det du växer för närvarande inte fungerar ska du fortsätta experimentera med andra skäggstilar. Du kommer tillslut att hitta en skäggstil som passar just dig.

#3. Trimma skägget regelbundet

Bara för att du odlar ett skägg betyder det inte att du behöver se ut som en neandertalare. Raka motsatsen.

Optimalt bör ditt skägg användas till att uttrycka för världen vem du är i ett positivt ljus, inte ett negativt.

Oavsett om du besöker din lokala barberare när det är dags att trimma skägget eller om du gör din egen trimning, rekommenderar vi att du plockar upp en eller flera skäggsaxar som du kan använda för att trimma skägget titt som tätt på egen hand.

#4. Kamma skägget ofta

Det är lätt hänt att man ser ovårdad ut om man har skägg och inte tar hand om det. Alla som har eller har haft skägg har nog upplevt detta.

Om du har bestämt dig för att låta ditt skägg växa ut rekommenderar vi att du bär en kam i fickan, som du kan använda för att kamma ut ojämnheter i skägget.

Detta kommer göra så att ditt skägg genast ser mer vårdat ut. Det är viktigt med skäggvård.

#5. Rengör skägget på rätt sätt

Att skägghår är annorlunda än håret på huvudet är ett faktum.

Därför bör du behandla ditt skägghår annorlunda. Om du använder ett traditionellt schampo för att tvätta ditt skägg så riskerar du att även de naturliga oljorna i skägget sköljs bort, vilket nästintill garanterar att du kommer uppleva klåda och irritation.

Skäggtvätt är speciellt utformat för att konditionera och fukta håret i ansiktet och huden under det som leder till bättre skägg.

#6. Använd skäggolja

Skäggolja är skäggets bästa vän. En av de viktigaste tipsen för ett bättre skägg.

Om du inte använder skäggolja på daglig basis är detta nästa steget i din skäggutveckling. Med hjälp av skäggolja kommer du att ta ditt skägg till en helt ny nivå.

Det finns många fördelar med skäggolja. Förutom att det gör skägget mjukare bidrar det även till återfuktning av huden under skägget, vilket förhindrar irriterad och torr hud. Detta kommer ditt skägg att älska.

Ditt skägg kommer dessutom att dofta väldigt gott och det finns en hel uppsjö av märken och dofter att välja mellan!

 

Tips Bättre Skägg

#7. Lyssna inte på personer som inte tycker om skägg

Har du tänkt börja odla skägg?

Då ska du inte lyssna på vad personer som inte tycker om skägg har att säga!

Personer som inte tycker om skägg är ditt skäggs värsta fiende.

Det finns alltid personer som ska tycka till. Låt ditt skägg växa ut och sköt om det, så har du all rätt i världen till att odla ett skägg!

#8. Lämna ditt skägg i fred!

En av de värsta vanorna man kan få som skäggbärare är att börja plocka skäggstrån.

Oftast gör man det omedvetet, men ibland hittar man ett vildvuxet skäggstrå som bara inte vill tyckas stanna på plats eller ett särskilt tjockt skäggstrå som bara inte hör hemma.

Stå emot frestelsen att plocka skäggstrån. Lämna ditt skägg i fred!

Att plocka skäggstrån kan snabbt bli ett tics, och plockar man skäggstrån ofta resulterar detta oftast i att man tillslut får en konstig skäggform, att det blir skäggfria fläckar i skägget och liknande.

Använd en kam – inte fingrarna – för att hantera och grooma ditt skägg.

Vi hoppas dessa tips hjälper dig i din resa mot ditt drömskägg! Har du specifika funderingar eller behov? Glöm inte att du kan alltid kan fixa skägget hos en av våra erfarna barberare och få personliga tips för bättre skägg.

Du är varmt välkommen att boka en tid, med valfri behandling, i en av våra fyra salonger som finns på Hötorget, Sturegatan, Vasagatan och Götgatan.

Välkommen in till Stockholms bästa barberare!