Vad är skäggolja?

Vad är Skäggolja?

Antagligen har du någon gång snubblat över termen “Skäggolja”. Men vad är det och varför bör du använda det?

Skäggoljan består av två oljor, den ena är en bärande olja som exempelvis jojobaolja. Den utvinns från växter och är den oljan som är mest lik kroppens egna olja (talgoljan). Precis som talgoljan så är den bärande oljans främsta uppgift att hålla skägget och huden återfuktad.

Den andra oljan är essentiell olja. Det är med hjälp av dessa oljor som skägget får sin härliga doft. Dessutom är essentiella oljor antiseptiska vilket kan förebygga finnar!

Skäggolja kan minska kliandet

Alla som har, eller har haft, skägg har antagligen någon gång upplevt att skägget kliar. Anledningen till att det sker är på grund av att din skäggväxt växer samtidigt som oljan från kroppens talgkörtlar inte räcker till. För att förebygga detta kan du alltså då använda dig av en så kallad “Skäggolja” och resultatet blir att kliandet minskar.

Motverkar svamp och fjäll

Ett annat bekymmer många skäggbärare har är svamp. Svampen uppstår oftast på grund av fukt. Ju större skägg du har, desto svårare blir det att hålla torrt.

När ska man använda skäggolja?

För bästa resultat ska oljan appliceras i skägget efter att du tvättat, eller duschat, ansiktet. Se sedan till att ansiktet men framförallt skägget är torrt innan du häller några droppar olja i handflatan och gnugga runt. Applicera sedan oljan in i skägget och massera in det ordentligt. Det är viktigt att inte överdosera essentiella oljor. Överdoserar man oljan kan de få motsatt effekt. Därför rekommenderar vi att göra detta max en gång om dagen.

Vill du veta mer om hur du tar hand om ditt skägg på bästa sätt?
Behöver du boka en tid hos en barberare i Stockholm för att få ordning på skägget?
Boka en tid i en av våra fyra salonger som finns på Hötorget, Sturegatan, Vasagatan och Götgatan.