,

Guide: Så får du ditt krulliga skägg rakt

man med krulligt skägg

Har du ett krulligt skägg och undrar hur man får det rakt? I takt med att skägget växer, kan det ta sig olika former som du inte är van vid, såsom virvlar och krullighet. Men det finns knep för att forma ditt skägg till önskad form. Här är några tips för att få rakt skägg.

Trimma skägget regelbundet

För att undvika virvlar på skäggtoppen kan du trimma ditt skägg regelbundet med en sax. Att trimma skägget regelbundet kan göra att skägget växer ihop sig på ett annat sätt och blir mer enhetligt.

Föna skägget med hårfön

Du kan även föna ditt skägg med en hårfön för att få det rakare. Borsta ut skägget med en skäggborste och låt det torka lite innan du börjar föna och forma det. Använd en hårfön med medium temperatur och alltid en vårdande skäggolja för att skydda skägget mot värmen. En rundborste kan användas för att sträcka ut och forma skägget.

Använd rätt produkter för ditt skägg

Se till att använda rätt produkter som är anpassade för skägg. Använd skäggshampoo och skäggolja för att undvika uttorkning av huden under skägget, vilket kan göra skägget mer spretigt och svårare att forma.

Sammanfattningsvis, för att få rakt skägg och undvika krullighet kan du trimma skägget regelbundet, föna med en hårfön och använda produkter anpassade för skägg.

Missnöjd med din färg på mustaschen eller skägget?

Det har den senaste tiden blivit mycket populärt att färga skägg eller mustasch, antingen till en ljusare eller mörkare nyans. Skäggfärg används idag i stor utsträckning av män som exempelvis vill dölja gråa hårstrån eller som helt enkelt är missnöjda med sin naturliga skäggfärg och vill byta till en annan färg på skägget eller mustaschen. 

Din barberare i Stockholm

I våra fina frisörsalonger i Stockholm city erbjuder vi på Barbers of Sweden förstklassiga behandlingar som klassisk rakning med kniv, skäggtrimningherrklippning och flera andra tjänster. Hos oss möter du utbildade och kunniga barberare som hjälper dig att få den perfekta frisyren för just dig. Barbers of Sweden – Din barberare i Stockholm.